Laporan Ini Mungkin Tiada Dalam TelevisyenAda orang kata, "Itu la siapa suruh pergi perhimpunan haram tu. Buat apa nak sokong BERSIH 2.0, Apa yang kau dapat?"

Ada orang kata, "Padan muka, habis semua penunjuk perasaan kena tangkap dengan polis, lepas tu dapat pula makan sedap-sedap kat balai polis"

Ada orang kata, "Betul ke perhimpunan BERSIH ni gagal dan setakat 6000 orang je berkumpul?"

Ada orang kata, "Aku join perhimpunan BERSIH sebab aku sayangkan negara. Aku tak nak pilihanraya nanti dicemari penipuan, sebab itulah aku berhimpun kat Kuala Lumpur!"

Ada macam-macam orang kata. Kata itu, kata ini. Ada yang menyokong. Ada yang membangkang. Agak-agak bila semua ni akan habis?

Kalau nak seimbangkan maklumat, tengok la dari semua sudut. Mana yang betul, kau sokong. Mana yang salah, kau halang! Baru namanya Amal makruh, nahi mungkar.

p.s: SILA TONTON VIDEO DIATAS DAN LIHAT PADA MINIT 8:52 HINGGA MINIT 11:18. Bagaimana pasukan polis hanya jadi pemerhati dan tidak beri sebarang bantuan kepada seorang lelaki tua. Mungkin inilah lelaki yang dikatakan meninggal dunia semasa menyertai perhimpunan BERSIH 2.0.

Anda mungkin berminat

youtube

Fikir Saja